Ουκρανία: 3 στρατιώτες στρατιώτες σε νέες μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Μάχες μαίνονται σήμερα στο κύριο αεροδρόμιο της ουκρανικής πόλης Ντονέτσκ καθώς οι αυτονομιστές επανέλαβαν τις προσπάθειες να πάρουν τον έλεγχο του συγκροτήματος από τις κυβερνητικές δυνάμεις και ο στρατός του Κιέβου ανακοίνωσε πως άλλοι τρεις ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 18 τραυματίσθηκαν.

 

Καθώς οι απόπειρες για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών είναι στάσιμες, οι φιλορώσοι αντάρτες έχουν αυξήσει τους βομβαρδισμούς για να κάμψουν την αντίσταση των κυβερνητικών δυνάμεων που είναι οχυρωμένες στο αεροδρόμιο.

Αν και οι διάδρομοι είναι πλέον γεμάτοι κρατήρες και το αεροδρόμιο έχει από καιρό πάψει να λειτουργεί, έχει συμβολική αξία για αμφότερες τις πλευρές και αποτελεί πλέον την κύρια εστία στη σύγκρουση, καθώς οι προοπτικές για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες εξασθενούν.

Η προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσώπων από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη με αυτονομιστές ηγέτες δεν πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Μια συνεδρίαση της αποκαλούμενης “ομάδας επαφής” θεωρείται ζωτικής σημασίας για να επιτευχθεί η τήρηση μιας πραγματικής κατάπαυσης του πυρός από τα εμπόλεμα μέρη.

“Το τελευταίο 24ωρο τρεις ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 18 τραυματίσθηκαν. Χθες το βράδυ επιτύχαμε να απομακρύνουμε τους τραυματίες από το αεροδρόμιο”, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντρίι Λισένκο.

Οι αυτονομιστές συγκεντρώνουν σήμερα τα πυρά τους στο νέο τέρμιναλ του αεροδρομίου και στον μετεωρολογικό στθαμό του.