Ουκρανία-Καταγγέλλουν την παρουσία 7.500 Ρώσων στρατιωτών

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Στέπαν Πόλτορακ, κατήγγειλε σήμερα την παρουσία 7.500 Ρώσων στρατιωτών στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο ουκρανικός στρατός πολεμά ενάντια στους φιλορώσους αντάρτες και ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων στην περιοχή.

 

«Η παρουσία 7.500 εκπροσώπων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος είναι ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας που μας εμποδίζει να σταθεροποιήσουμε γρήγορα την κατάσταση στη χώρα μας», δήλωσε ο Πόλτορακ κατά τη χθεσινοβραδινή του συνάντηση με τους ξένους στρατιωτικούς διπλωματικούς ακόλουθους, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που ανέβηκε σήμερα στον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας.

 

Μπροστά σε αυτές τις απειλές, η Ουκρανία σκοπεύει «να αυξήσει τον αριθμό των ενόπλων δυνάμεών της» και να βελτιώσει τον ανεφοδιασμό του, πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

 

Στο μεταξύ τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες και ένας πολίτης σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

 

«Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε διάστημα 24 ωρών», δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής επιχείρησης στα ανατολικά.

 

Παράλληλα ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ ανακοίνωσε τον θάνατο ενός άνδρα 60 ετών από πυρά όλμων κοντά στην πόλη Ζολοτέ.