Π. Ελευθεριάδης στο radio1d.gr: “Δεν συμφωνούμε με ρύθμιση για τα δάνεια”

Ερωτηματικά έμειναν για τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι απέναντι στους δανειολήπτες σε σχέση με τα ανεξόφλητα δάνειά τους προς τις τράπεζες, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθήνας με το κόμμα του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη, Παύλος Ελευθεριάδης, στο radio1d.gr. 

Αναφερόμενος στα «κόκκινα δάνεια» και την άποψη του Ποταμιού ο κ. Ελευθεριάδης άφησε να εννοηθεί ότι το Ποτάμι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα συμφέροντα των τραπεζών παρά των δανειοληπτών. Ο κ. Ελευθεριάδης δήλωσε σχετικά “είναι πολύ δύσκολο το θέμα. Υπάρχουν πάρα πολλά κόκκινα δάνεια, προς τις τράπεζες, προς το δημόσιο, καταναλωτικά, στεγαστικά,πρώτης κατοικίας. Δεν μπορείς να έχεις μία κάθετη ρύθμιση για όλα τα δάνεια, όπως πολλοί υπόσχονται. Χαρίζουν λεφτά. Υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο αυτή τη στιγμή, η ρύθμιση των τραπεζικών δανείων από τις τράπεζες με κάποια κριτήρια”.  

 

Με την τοποθέτηση αυτή, ο κ. Ελυθεριάδης τάχθηκε σαφώς υπέρ της θέσης των τραπεζών που δεν θέλουν νέες ρυθμίσεις υπέρ των δανειοληπτών. Γενικότερα με αφορμή τα «κόκκινα δάνεια», ο κ. Ελευθεριάδης πρόσθεσε ότι “η πρόταση του Ποταμιού είναι να έχουμε σοβαρό κοινωνικό κράτος, εισοδηματική στήριξη μόνο για όσους τη χρειάζονται. Αυτό είναι το ελάχιστό εγγυημένο εισόδημα”.

 

Ερωτηθείς για τις πολιτικές συμμαχίες στις εκλογές ο υποψήφιος βουλευτής είπε ότι “ο κ.Τσίπρας αντί να στρέφεται προς το κέντρο, στρέφεται στα άκρα” και πρόσθεσε “ο κ.Τσίπρας έχει αποκλείσει όλους τους συμμάχους. Δεν θέλουμε να συνεργαστούμε ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΝΔ εκ των προτέρων”.

 

Αναφερόμενος στο ‘Ποτάμι’ και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση δήλωσε “το Ποτάμι είναι κίνημα πολιτών, είμαι αηδιασμένος με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα”.

 

Τέλος, ο Παύλος Ελευθεριάδης ερωτηθείς για τις επερχόμενες εκλογές και το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές δήλωσε ” είναι πάρα πολύ ρευστή η κατάσταση. Η στηρίξη στα δύο μεγάλα κόμματα είναι ακόμη ρηχή. Είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις, αλλά νομίζω ότι υπάρχει ένα κύμα δίψας για ανανέωση”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr