Π. Σκουρλέτης: Δεν δεσμεύει την κυβέρνηση το πόρισμα για το ασφαλιστικό

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Το πόρισμα των Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, δεν δεσμεύει την κυβέρνηση, καθώς ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε πάντως την άποψη ότι ενδεχομένως το ασφαλιστικό πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρώτη κατοικία λόγω των «κόκκινων» δανείων. Όπως είπε, συνολικότερα το θέμα των «κόκκινων» δανείων «πηγαίνει χέρι χέρι με ανακεφαλαιοποίηση» αλλιώς η προσπάθεια θα είναι «ατελέσφορη».

Για τη ΔΕΗ σημείωσε ότι από το 2016 ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές, ενώ αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμο που αντιστοιχεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση του, ο οποίος και θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, ισοδύναμο το οποίο, όπως είπε, έχει γίνει κατά 99% αποδεκτό από τους δανειστές.

Σε ό,τι αφορά στη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «η λύση που ταιριάζει είναι αυτή της παραίτησης».

Τέλος για τα αυθαίρετα τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί παράταση στον ισχύοντα νόμο ενώ παράλληλα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επεξεργάζεται μια συνολικότερη προσέγγιση.

Πηγή: ΑΜΠΕ