Παύση υποστήριξης στις παλιές εκδόσεις του Internet Explorer από τη Microsoft

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Από την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, μόνο η τελευταία έκδοση του Internet Explorer (Internet Explorer 11) λαμβάνει τεχνική υποστήριξη και security updates, όπως ανακοινώθηκε από τη Microsoft.

Ειδικότερα, ο Internet Explorer 11 θα συνεχίσει να λαμβάνει security updates, fixes συμβατότητας και τεχνική υποστήριξη σε Windows 7, Windows 8.1 και Windows 10.

«Ο Internet Explorer 11 προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια, καλύτερες επιδόσεις, καλύτερη backward συμβατότητα και υποστήριξη για τα web standards που βρίσκονται πίσω από τα σημερινά sites και υπηρεσίες. Η Microsoft ενθαρρύνει τους πελάτες να αναβαθμίσουν και να παραμείνουν up to date με τον πιο πρόσφατο browser για ταχύτερη, ασφαλέστερη εμπειρία browsing» ανακοινώθηκε σχετικά. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε προειδοποιήσει σχετικά εδώ και μήνες, ενώ προσφάτως κυκλοφόρησε και ο Microsoft Edge, με τα Windows 10.
Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει υποστήριξη των εκδόσεων 8,9 και 10, που εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το 20% του web traffic, ενώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, σύμφωνα με το Computerworld, μόνο το 55% των χρηστών του IE χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση. Επίσης, σύμφωνα με τη NetMarketShare, ο Internet Explorer κατέχει το 57% της αγοράς browsers, εν συγκρίσει με 25% για τον Chrome, 12% για τον Firefox και 5% για τον Safari.

Οι browsers συχνά στοχεύονται από χάκερ και κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι έρχεται «κύμα» επιθέσεων τώρα που παύει η στήριξη προς τις παλαιότερες εκδόσεις- με επίδοξους κυβερνοεγκληματίες να έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες για τα ευάλωτα σημεία των παλαιών εκδόσεων του Explorer, εν όψει των «τίτλων τέλους».