Παγκόσμιο πρωτάθλημα… γενειάδας στην Αυστρία

mousia-geniada-austria

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πλούσια γενειάδα τους, αλλά και τα περιποιημένα τους μουστάκια, είχαν περισσότερα από 300 άτομα από 20 χώρες, σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα διαφορετικό από τα άλλα.

Με το μούσι να έχει επανέλθει στη μόδα τα τελευταία χρόνια, το World Beard and Moustache Championships (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γενειάδας και Μουστακιού) έλαβε χώρα το Σάββατο στο αυστριακό χωριό Λέογκανγκ, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Σάλτσμπουργκ.

Ατημέλητες αλλά και πιο φροντισμένες γενειάδες καθώς και διάφοροι τύποι μουστακιού τέθηκαν στην κρίση του κοινού και της επιτροπής σε 18 διαφορετικές κατηγορίες, σύμφωνα με το BBC.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1990, λαμβάνει χώρα κάθε λίγα χρόνια, σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στους νικητές ξεχώρισε ο Αμερικανός Μάντισον Ρόουλεϊ, από το Πόρτλαντ, που έλαβε το βραβείο της καλύτερης φυσικής γενειάδας.

Ανεξάρτητα από νικητές ηττημένους, το σίγουρο είναι πως όλοι οι γενειοφόροι και μυστακοφόροι συμμετέχοντες μαγνήτισαν τα βλέμματα με την παρουσία τους.