«Παγώνουν» οι μειώσεις σε όλες τις επικουρικές συντάξεις

Από το «πάγωμα» της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, προκειμένου να μην υπάρξουν μειώσεις, ξεκινά η νέα ηγεσία του υπουργείου τις παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό.

 

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το «καυτό» θέμα του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

 

Το Σάββατο o γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς δήλωσε στο Mega ότι κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης οι διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου παρουσίασαν τα προσχέδια υπουργικών αποφάσεων που ήδη είχαν ετοιμάσει για τις νέες περικοπές τόσο στις επικουρικές συντάξεις όσο και στις κύριες, σε εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου. Και τα δύο προσχέδια, που αφορούσαν σε μειώσεις συντάξεων από το 2015, απορρίφθηκαν.

 

Ωστόσο αναζητούνται εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, με δεδομένο πως η υλοποίηση μιας σειράς προεκλογικών δεσμεύσεων θα «στοιχίσει» πάνω από ένα δισεκατομμύριο.

 

«Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε έτοιμο το προσχέδιο υπουργικής απόφασης, το οποίο προέβλεπε νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις ύψους 8% έως και 15%», δήλωσε στη Ναυτεμπορική ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, οι νέες μειώσεις επρόκειτο να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου του 2015, σε υλοποίηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ισχύει για τα επικουρικά ταμεία και για τα ταμεία που δίνουν το εφάπαξ. Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι θα επανεξεταστεί και ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού των εφάπαξ.