«Πάγωσαν» οι απολύσεις λόγω εκλογών

Στην απόλυση 50 εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης έχει προχωρήσει η ανάδοχος κοινοπραξία, ενώ αναμένονται σταδιακά οι απολύσεις 200 συνολικά εργαζόμενων.

 

“Πρόκειται για απολύσεις εξειδικευμένου προσωπικού” εξηγεί στο radio1d.gr ο Π. Παγώνης Ταμίας του ΕΚΘ.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η Αττικό Μετρό ως κύριος του έργου, ζητά από την ανάδοχο κοινοπραξία να συνεχίσει τις εργασίες, τουλάχιστον αυτές που αφορούν την αρχαιολογική ανασκαφή και τη διάνοιξη των σηράγγων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αττικό Μετρό θα εκδώσει ειδικές εντολές για συγκεκριμένες εργασίες, ώστε να είναι βέβαιος ο εργολάβος ότι θα πληρωθεί για αυτές τις εργασίες.

Από την άλλη πλευρά η Αττικό Μετρό ως κύριος του έργου, ζητά από την ανάδοχο κοινοπραξία να συνεχίσει τις εργασίες, τουλάχιστον αυτές που αφορούν την αρχαιολογική ανασκαφή και τη διάνοιξη των σηράγγων. Μάλιστα φαίνεται πως η Αττικό Μετρό σε μια επιπλέον προσπάθεια να μείνει ο εργολάβος και να συνεχιστεί το έργο θα εκδώσει ειδικές εντολές για συγκεκριμένες εργασίες, ώστε να  πληρωθεί ο εργολάβος για τις εργασίες αυτές.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου μετά την 1η Δεκεμβρίου 2014 δεν θα συνεχιστούν κύριες εργασίες στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης αλλά μόνο όσες αφορούν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. 
 

“Πάγωσαν” οι απολύσεις λόγω εκλογών

 

“Περιμένουμε να συνεχιστεί το έργο με τον ίδιο ανάδοχο” , εξηγεί εκ μέρους του ΕΚΘ ο κ Παγώνης αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση του έργου βρίσκονται σε εξέλιξη. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι εν μέσω προεκλογικής περιόδου και ενώ όλοι υπόσχονται θέσεις εργασίας, ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

 

“Πάντως το τελευταίο διάστημα κι ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση της τάξης του 0.6% , ενώ για την περιοχή της Θεσσαλονίκης οι απολύσεις είναι ….παγωμένες” λέει ο εκπρόσωπος του ΕΚΘ.

 

Στελίνα Μαργαριτίδου – Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr