Πακιστάν: 60 νεκροί από βόμβα-Πατέρας είδε να ξεψυχούν οι πέντε γιοί του

Τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος την ώρα της παραδοσιακής προσευχής της Παρασκευής στο νότιο Πακιστάν, σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα περιστατικά διαθρησκευτικής βίας που συγκλονίζουν την χώρα εδώ και ένα χρόνο.

 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη Σικαρπούρ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από το Καράτσι, την πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Σιντ.

 

Ο υπουργός Υγείας της επαρχίας Τζαμ Μεχτάμπ Ντάχερ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 61 νεκρούς. «54 πτώματα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Σικαρπούρ. Άλλοι 7 άνθρωποι εξέπνευσαν στα νοσοκομεία του Σουκούρ και της Λαρκάνα» εξήγησε ο ίδιος.

 

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν βομβιστής αυτοκτονίας διέπραξε την επίθεση ή εάν η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο τέμενος, όπου είχαν συγκεντρωθεί 400 άνθρωποι σύμφωνα με τους θρησκευτικούς ηγέτες. Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε από απόσταση, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάιν Ράχιο Μεράνι, ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

 

Λίγο μετά την επίθεση «εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια, καθώς η στέγη του τεμένους κατέρρευσε εξαιτίας της έκρηξης» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ζαχίντ Νουρ.

 

«Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν επειγόντως σε ένα δημόσιο νοσοκομείο με ταξί ή δίτροχα αμαξάκια ρίκσο καθώς υπήρχαν πολύ λίγα ασθενοφόρα» αφηγήθηκε ο ίδιος. «Το έδαφος είχε καλυφθεί από αίμα και μέλη ανθρώπων… οι άνθρωποι φώναζαν… επικρατούσε χάος» προσέθεσε ο ίδιος. «Εγώ έχασα 4 ξαδέλφια στην επίθεση όμως ένας φίλος μου είδε να πεθαίνουν οι πέντε γιοι του» είπε, με τη φωνή του να σπάει από τους λυγμούς, ο Μοχάμαντ Άλι Μπαμπάλανι, ένας κάτοικος του Σικαρπούρ.