Πακιστάν: Τουλάχιστον επτά νεκροί σε βομβιστική επίθεση στη Λαχόρη

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισχυρή έκρηξη και πυρά έπληξαν αρχηγείο της αστυνομίας στην Λαχόρη του ανατολικού Πακιστάν.

Η επίθεση σημειώθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κοντά στο κτίριο της αστυνομίας, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ναμπίλα Γαζανφάρ, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν την επίθεση πραγματοποίησε καμικάζι, ούτε πόσοι αστυνομικοί βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.

Αμέσως μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, που εργάζεται σε παρακείμενο κτίριο και μπόρεσε να διακρίνει τις σορούς τριών ανθρώπων που κείτονταν στο δρόμο.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν αργότερα ότι σταμάτησε η ρίψη πυρών.

Το Πακιστάν επλήγη τους τελευταίους μήνες από σειρά αιματηρών επιθέσεων και αυτό παρά την έναρξη τον περασμένο Ιούνιο μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των πακιστανών ανταρτών Ταλιμπάν της οργάνωσης TTP, που είναι η μεγαλύτερη στη χώρα και των συμμάχων τους στο Βόρειο Ουαζιριστάν, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, το βασικό τους προπύργιο στις περιοχές όπου ζουν οι φυλές στα σύνορα με το Αφγανιστάν.