Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αγκυρα: Θέλουμε συμφωνία για ΑΟΖ με την Τουρκία -Εχουμε κι εμείς μερίδιο στην Αν. Μεσόγειο

Για την πρόθεση της Παλαιστίνης να συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου και του ενεργειακού στην Ανατολική Μεσόγειο, μίλησε σε τουρκικά ΜΜΕ, ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στην Άγκυρα.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Aydilik, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Άγκυρα, Φαέντ Μουσταφά σημείωσε συγκεκριμένα, πως η Παλαιστίνη δεν κατάφερε ως σήμερα να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου εξαιτίας της ισραηλινής πίεσης. Όπως τόνισε, «το Ισραήλ μας εμπόδισε να εργαστούμε την ακτογραμμή».

Οι δηλώσεις του Παλαιστίνιου πρέσβη δημοσιεύονται στα τουρκικά ΜΜΕ την ώρα που η Άγκυρα εμφανίζεται θετική απέναντι στην απόφαση της Ελλάδας να υπογράψει συμφωνία ΑΟΖ με την Ιταλία. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μάλιστα θέλησε τη Ρώμη, διαμεσολαβητή, στις συζητήσεις για τον καθορισμό ΑΟΖ με την Ελλάδα, αλλά και το ενεργειακό ζήτημα στη Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Ανοιχτή σε μνημόνιο με την Τουρκία στα πρότυπα του τουρκολιβυκού, η Παλαιστίνη

Στην ερώτηση του Τούρκου δημοσιογράφου, αν η Παλαιστίνη θα μπορούσε να υπογράψει μια συμφωνία για την ΑΟΖ, στα πρότυπα του μνημονίου Τουρκίας -Λιβύης, ο Παλαιστίνιος πρέσβης απάντησε.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις μας με την Τουρκία, ως Παλαιστίνη. Εργαζόμαστε για την σύσφιξη των σχέσεων σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ιδέες προκειμένου να επεκταθούν αυτές οι σχέσεις (Τουρκίας-Παλαιστίνης), συμπεριλαμβανομένης και μιας συμφωνίας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με την Τουρκία», είπε.

Μάλιστα ο Μουσταφά τόνισε πως και η «Παλαιστίνη έχει μερίδιο στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να δούμε το θέμα του φυσικού αερίου με την Τουρκία».


Πηγή: iefimerida.gr