ΠΑΜΑΚ: Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Βλάσιος Βλασίδης, με θέμα: «Οι Στόχοι της Εκπαίδευσης κατά το παρελθόν και στη σημερινή εποχή. Οι προκλήσεις του αύριο».

Η εκδήλωσή θα πλαισιωθεί με ύμνους από την υμνογραφία των Τριών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή φοιτητών της Κατεύθυνσης Βυζαντινής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, υπό τη μουσική επιμέλεια του επίκουρου καθηγητή π. Νεκτάριου Πάρη και του Δρ. Γεωργίου Πατρώνα.

Στη συνέχεια, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος θα τιμήσουν τα παιδιά των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, καθώς και τους συνταξιοδοτηθέντες του περασμένου έτους.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από το σύνολο της Ειδίκευσης του Παραδοσιακού Τραγουδιού της Κατεύθυνσης Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, υπό τη μουσική επιμέλεια της υπεύθυνης της Ειδίκευσης, κ. Αθηνάς Κατσανεβάκη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κοπή της βασιλόπιτας του Ιδρύματος.

Οι νέοι φοιτητές που θα τιμηθούν είναι οι εξής:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΤΜΗΜΑ/ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
Κωνσταντίνος-Μάριος Αναστασιάδης Παναγιώτης Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Δήμητρα Βασιλακοπούλου Στυλιανός Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Δάφνη – Στυλιανή Βλασίδου Βλάσιος Καλών Τεχνών του ΑΠΘ
Κατερίνα Βορεάδου Γεώργιος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αναστασία Δώσσα Μιχαήλ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ
Νικόλαος Ευστρατίου Ευστράτιος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας
Ελένη Μπάρμπα Δημήτριος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ
Απόστολος Παναγιωτόπουλος Δημόκριτος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ
Μαρία-Έρρικα Σαλαμάνη Ευάγγελος Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών