Παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο φορολόγησής τους αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

Περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς από όλα τα μέρη της Ελλάδας εκτιμάται ότι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ συνεχίζουν να καταφθάνουν παραγωγοί.

Αντιπροσωπεία των αγροτών αναμένεται επίσης να επιδώσει ψήφισμα στο υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.
Κλειστοί λόγω της συγκέντρωσης είναι πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, κλειστή είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας στο ρεύμα της ανόδου, η Αμαλίας στο ύψος της οδού Αθανασίου Διάκου και η Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής, ενώ η Τροχαία θα προχωρά και στο κλείσιμο άλλων δρόμων, ανάλογα με την εξέλιξη της κινητοποίησης.

«Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία κατεβαίνουμε με περισσότερα από 40 λεωφορεία», δήλωσε χθες, εν όψει της κινητοποίησης, ο συντονιστής της Πρωτουβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι στο συλλαλητήριο θα δώσουν το «παρών» αγρότες μεταξύ άλλων από την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών θα λάβουν μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προιόντων Λαϊκών Αγορών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.