Πανελλήνιες 2020: Eτσι άνοιξαν οι αίθουσες για τους υποψηφίους -Με αποστάσεις στα θρανία και αντισηπτικά [εικόνες]

Με μέτρα προστασίας προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλήνιες 2020.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Πανελλήνιες 2020: Δείτε εικόνες από τις αίθουσες

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πανελλήνιες 2020: Σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία εξετάζονται οι υποψήφιοι
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2020 στα Γενικά Λύκεια εξετάζονται σήμερα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα), που είναι, επίσης, μάθημα Γενικής Παιδείας. Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.


Πηγή: iefimerida.gr