Πάνω από 10.000 αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωσαν χιλιάδες φορολογούμενοι για την ένταξή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

 

Είναι αξιοσημείωτο πως, παρότι η συγκεκριμένη εφαρμογή έγινε διαθέσιμη στους πιστοποιημένους χρήστες του Taxisnet το βράδυ της Παρασκευής, εκτιμάται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο υποβλήθηκαν περισσότερες από 10.000 αιτήσεις, νούμερο το οποίο υπερβαίνει τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών.

 

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να φθάνουν τα 75,7 δισ. ευρώ, το «προσκλητήριο» του υπουργείου Οικονομικών απευθύνεται κυρίως στα νοικοκυριά με μικρές οφειλές έως 3.000 ευρώ, στους οποίους δίνεται μέσω της ρύθμισης αυτής μοναδική ευκαιρία να τις εξοφλήσουν άτοκα, σε πολλές και μικρότερες μηνιαίες δόσεις. Αλλωστε τα στοιχεία δείχνουν ότι 8 στους 10 οφειλέτες του Δημοσίου χρωστούν ποσά έως 3.000 ευρώ, ενώ 9 στους 10 έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη έως 5.000 ευρώ.

 

Με μία αίτηση

Πλέον με μία ηλεκτρονική αίτηση, οι φορολογούμενοι μπορούν να διαγράψουν μέχρι και το 100% των προστίμων και των πρόσθετων φόρων που τους έχουν επιβληθεί από την Εφορία και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους από 2 μέχρι και σε 100 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία καταβολή 20 ευρώ. Επίσης μπορούν μέχρι τις 27 Απριλίου να προκαταβάλουν μέρος της οφειλής τους διαγράφοντας ισόποσα πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκους και την υπόλοιπη οφειλή να την εντάξουν στη νέα ρύθμιση.

 

Στη ρύθμιση υπάγονται οι οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 1η Μαρτίου του 2015 και αφορούν όλα τα χρέη από φόρους εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΕΕΤΗΔΕ, Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), φόρους ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ, λοιπούς παρακρατούμενους φόρους. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων είναι η 26η Μαΐου και η δόση καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης.

 

Εφόσον υπάρξει ρύθμιση με προκαταβολή, η προκαταβολή καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την αίτηση και η πρώτη δόση έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα. Οι υπόλοιπες δόσεις καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα.

 

Πηγή: Έθνος