Πάνω απο 8000 παραβάσεις απ τη δημοτική αστυνομία

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Με βεβαιώσεις σε 8.303 παραβάσεις έκλεισε, ο Ιανουάριος  για τη δημοτική αστυνομία, Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα. Από την 1η έως και τις 31 Ιανουαρίου 2016, η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε σταθερούς ελέγχους από τις 07.30 έως τις 22.00 σε όλους τους βασικούς άξονες του κέντρου της Θεσσαλονίκης ενώ διεκπεραίωσε 138 καταγγελίες που δέχθηκε. Παράλληλα, διεκπεραιώθηκαν 14 έλεγχοι, σφραγίσεις, μηνύσεις και λοιπές διαδικασίες (αποσφραγίσεις, επανέλεγχοι) που αφορούν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκαν 469 ενστάσεις – αιτήματα πολιτών.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σταθερή βάση στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Λεωφόρο Νίκης, Βασ. Όλγας, Εγνατία και  κατ’ αναλογία προς το διαθέσιμο δυναμικό, στις οδούς Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Παύλου Μελά, Π. Π. Γερμανού, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Βασ. Γεωργίου και στον άξονα της Αγίας Σοφίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέσα στον Ιανουάριο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 78 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.

Για το μήνα Φεβρουάριο η Δημοτική Αστυνομία διατηρεί το υφιστάμενο επιχειρησιακό της σχέδιο, επεκτείνοντας πιλοτικά τους ελέγχους στην περιοχή της οδού Ολυμπιάδος και της Άνω πόλης, για την αντιμετώπιση της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης, αλλά και την απελευθέρωση συγκεκριμένων σημείων, κατόπιν συνεννόησης με τον ΟΑΣΘ.