Παντελής Οικονόμου: Τα δύο όχι

oikonomou-pantelis

Ο πρώην υπουργός Παντελής Οικονόμου τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο τέταρτου μνημονίου:

1. Το πρώτο ΟΧΙ : απορρίπτουμε το τελεσίγραφο «άτακτη χρεοκοπία ή 4ο μνημόνιο», στη πραγματικότητα «χρεοκοπήστε τώρα ή αργότερα». Διεκδικούμε την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους μας, όπως έχει συμφωνηθεί εδώ και πέντε χρόνια και δικαιούμαστε. Ο δικός μας δρόμος μπροστά είναι να αρθούν τα capital controls, να γυρίσουμε στις αγορές, να έρθουν κεφάλαια για επενδύσεις, να ξεκινήσουν δουλειές στην Ελλάδα, να αποκαταστήσουμε δηλαδή ομαλά την εθνική μας κυριαρχία.

2. Το δεύτερο ΟΧΙ : απορρίπτουμε το τελεσίγραφο «νομιμοποίηση τετελεσμένων ή διαιώνιση της κατοχής και του διαμελισμού» για τη Κύπρο, στη πραγματικότητα «να εκπέσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε fail state», με επιδιαιτητή την Τουρκία. Σε εστία αποσταθεροποίησης στην Ανατολική Μεσόγειο και επόμενο ορμητήριο του ISIL ή κάποιας διάδοχης «ασύμμετρης απειλής». Ο δικός μας δρόμος μπροστά είναι η αυτοδιάθεση των Κυπρίων, η αποκατάσταση της άρτιας σύνταξης και ενιαίας κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η ομαλή συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά και διεθνή πράγματα.

Ξέρουμε από που εκπορεύονται τα δυο αυτά τελεσίγραφα. Ξέρουμε επίσης και τους επίδοξους δοσίλογους, οι οποίοι τα αναπαράγουν, σε καθημερινή βάση, φοβερίζοντάς μας. Είναι πια η ώρα να μετρήσουμε φίλους και συμμάχους στον αγώνα για την αντιμετώπιση της διπλής απειλής. Αφού, προηγουμένως, βρούμε ποιός θα πει αυτά τα δύο ΟΧΙ, με πειστικό τρόπο, για λογαριασμό όλων μας.