Παπαδημούλης: Θα κριθούν όσοι επέλεξαν να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή κριτική άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης σε βουλευτές του κόμματος που, όπως είπε, έκαναν την «επιλογή να διασπάσουν το κόμμα και να περάσουν από τον ρόλο της συμπολίτευσης σε αυτόν της αντιπολίτευσης», λέγοντας πως «θα κριθούν από το λαό». 

Μιλώντας την Πέμπτη στο Mega, ο Δ.Παπαδημούλης εκτίμηση πως η απήχησή τους θα είναι μικρότερη από αυτή που έχουν στην παρούσα Βουλή: «Έχουν κάνει την επιλογή τους κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν από τον ρόλο της συμπολίτευσης, στον ρόλο της αντιπολίτευσης, να δημιουργήσουν ένα καινούργιο κόμμα αντίπαλο προς το ΣΥΡΙΖΑ με σημαία την επιστροφή στη δραχμή και αυτό καθιστά αναγκαστικές τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό» τόνισε.

Και συνέχισε: «Προσωπικά θα προτιμούσα να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει δουλειά και να φθάσουμε και πέραν της πρώτης αξιολόγησης έχοντας αποτελέσματα και στον τομέα της μείωσης του χρέους και της συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι και στην άρση των capital controls έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί και να κανονικοποιηθεί η λειτουργία της οικονομίας, αλλά νομίζω ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αποκατασταθεί με παρεμβολή του λαϊκού παράγοντα η πολιτική σταθερότητα, μια συνεκτική κυβερνητική πλειοψηφία διότι αυτά αποτελούν προϋπόθεση για να μπει το νερό στο αυλάκι».

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου σημείωσε πως «ζούμε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας διάσπασης εδώ και καιρό, νομίζω ότι αυτό που δεν μας ταιριάζει είναι ένας πόλεμος αλληλοκατηγοριών σε θέματα που αφορούν ηθικά στοιχεία της πολιτικής».

«Εγώ δεν θα μιλήσω ποτέ για προδότες, για αποστάτες, είναι σύντροφοί μου για 25 χρόνια σε μια κοινή προσπάθεια στο Συνασπισμό και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώ όμως πλήρως με την επιλογή τους και νομίζω ότι η επιλογή τους να διασπάσουν το ΣΥΡΙΖΑ, να αποχωρήσουν από ρόλο συμπολίτευσης και να περάσουν σε ρόλο αντιπολίτευσης είναι μια εντελώς λανθασμένη επιλογή η οποία θα κριθεί από τους πολίτες» ανέφερε.

«Η αίσθηση που έχω και σας το λέω μετά βεβαιότητας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη στο λαό από ο,τι στη σημερινή Βουλή και αυτό θα φανεί με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ενώ αντίθετα οι οπαδοί της επιστροφής σε δραχμή και μάλιστα με μνημόνιο θα έχουν πολύ μικρότερη δύναμη στο λαό και στην επόμενη Βουλή από ό,τι στη σημερινή Βουλή στην οποία εξελέγησαν με τη σημαία ενός κόμματος που ήθελε λύση εντός ευρώ» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

 

 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr