Παράδοση-παραλαβή στο υπ. Μακεδονίας – Θράκης

Ο πολίτης και η καλύτερη εξυπηρέτηση του είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος του νέου υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Ορφανού, ο οποίος δήλωσε τη βούληση του να εργαστεί ώστε η Μακεδονία και η Θράκη να αποκτήσουν μια νέα δυναμική και να αναπτύξουν τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτουν.

 

Κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου ο κ. Ορφανός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη, μίλησε με καλά λόγια για το έργο του προκατόχου του, Θεόδωρου Καράογλου, και σημείωσε: 

«Αυτά που έκανε ο Θεόδωρος Καράογλου θα τα συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και αν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω θα το κάνω. Με κέντρο τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιφέρεια της Μακεδονίας και της Θράκης θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε μια νέα δυναμική. Να πρωταγωνιστήσουμε».

Ο κ. Ορφανός δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με όλους και υπογράμμισε: « Οι εκλογές τέλειωσαν. Οι προεκλογικές μάχες αφορούν τον πριν. Μετά υπάρχει συνεργασία».

Ο απερχόμενος υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου, είπε ότι αισθάνεται «χαρμολύπη» και δήλωσε ότι ολοκλήρωσε έναν «επιτυχημένο κύκλο» και φεύγει «υπερήφανος», διότι με τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατάφερε να αποκτήσει το ΥΜΑΘ και αναπτυξιακό ρόλο εκτός από τον εθνικό. 

«Καταθέσαμε την ψυχή μας. Δεν παραλάβαμε τίποτε κι έπρεπε να το ξαναστήσουμε το υπουργείο από την αρχή. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό, διότι μου ανέθεσε την επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης», επισήμανε.
 

Σημείωσε ότι το ΥΜΑΘ κατάφερε να πάρει νέες αρμοδιότητες και ανέφερε με ικανοποίηση ότι σήμερα εξετάζει 314 επενδυτικά σχέδια από τη Μακεδονία και τη Θράκη, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, και αυτό σημαίνει τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή.
 

Από εδώ και πέρα ο κ. Καράογλου θα αφοσιωθεί στην κοινοβουλευτική δράση, στη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά και στη ενεργό δραστηριότητα στην εκλογική του περιφέρεια στη Β΄Θεσσαλονίκης.
 

Εξέφρασε την χαρά του που τον διαδέχθηκε ο Γώργος Ορφανός για τον οποίο είπε ότι ένα «παρά πολύ καλός φίλος, άξιος, ικανός, αξιοπρεπής και έντιμος πολιτικός. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι σήμερα ο κ. Ορφανός έχει τα γενέθλια του και του ευχήθηκε «χρόνια πολλά».
 

Μεταξύ αυτών που ευχαρίστησε ο κ. Καράογλου ήταν και οι διαδηλωτές που τον επισκέφθηκαν όσο ήταν υπουργός.
 

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Ν. Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κομματικά στελέχη της Ν.Δ. και εκπρόσωποι φορέων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ