Παραιτούνται γενικοί γραμματείς υπουργείων με το βλέμμα στις εκλογές

Αλλοι τρεις γενικοί γραμματείς υπουργείων παραιτήθηκαν σήμερα καθώς σκοπεύουν να πολιτευτούν σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

 

Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατέβει ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας, την γενική γραμματέα Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου και τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Άγγελο Τσιγκρή, που θα πολιτευτεί στον νομό Αχαϊας με τη ΝΔ.

 

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στη Διαύγεια, με την με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Στέφανου Κομνηνού του Χαραλάμπους, από τη θέση του μετακλητού γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με βαθμό 1ο της Κατηγορίας Ειδικών Θέσεων και απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του από 16 Δεκεμβρίου 2014.

 

Με μακροσκελή επιστολή του, που κοινοποίησε προς τον Πρωθυπουργό, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον υπουργό Κωνσταντίνο Σκρέκα, ο κ. Κομνηνός κάνει μια ιστορική αναδρομή της θητείας του ως γενικός γραμματέας και του έργου που επιτέλεσε και δηλώνει πως από άλλο μετερίζι θα συνεχίσει την προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο.

 

Η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου, παραιτήθηκε από τη θέση της προκειμένου να είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

 

Σήμερα, η κ. Γιαννακίδου αποχαιρέτησε τους συνεργάτες της στη ΓΓΑ και ανέβασε μια δήλωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα, αφού λόγω εκλογικού νόμου παραιτήθηκα από τη θέση μου. Ενα κεφάλαιο στη ζωή μου τελειώνει, αλλά ένα άλλο θ΄ αρχίσει. Εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουμε μάθει πάντα να δουλεύουμε. Γι΄ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται από άλλα μετερίζια. Η πορεία μου αυτά τα δυόμιση χρόνια σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της κρίσης και όχι μόνο, θα κριθεί. Κάθε κριτική ευπρόσδεκτη, αρκεί να είναι καλόπιστη και αληθινή».

 

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου, Άγγελος Τσιγκρής, προκειμένου να πολιτευτεί στον νομό Αχαϊας με τη ΝΔ.

 

Ο κ. Αθανασίου, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο γγ για τη συνεργασία τους, ανέφερε: «Αποχωρεί από το υπουργείο ένας άξιος συνεργάτης, με μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση. Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του».

 

Ο κ. Τσιγκρής ανέλαβε καθήκοντα γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 17 Οκτωβρίου 2014, μετά την παραίτηση του έως τότε γγ, Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος, επίσης, θα πολιτευτεί στον νομό Αχαϊας με το ΠΑΣΟΚ.

 

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Τσιγκρής σημειώνει:

 

«Κύριε υπουργέ, με την παρούσα σάς υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να συμμετέχω ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές στον νομό Αχαϊας και για να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία του άρθρου 56 παρ. 3ε, που θεσπίζει κώλυμα εκλογιμότητας σε όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, δηλαδή πριν την 17η Δεκεμβρίου. Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας».