Παραλήρημα Ερντογάν κατά CNN και ξένου Τύπου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τον ξένο Τύπο, περιλαμβανομένου του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, πως επιδίδεται σε δραστηριότητες «κατασκοπείας» και θέλει να προκαλέσει ταραχές στη χώρα του, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.

«Το τσιράκι του CNN (…) πιάστηκε επ’ αυτοφώρω» δήλωσε ο Ερντογάν κατά την εβδομαδιαία ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

 

Ο ανταποκριτής του CNN συνελήφθη το Σάββατο στη διάρκεια της συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη, για τη συμπλήρωση ενός χρόνο από την έναρξη των διαδηλώσεων για τα έργα στο πάρκο Γκεζί, που εξελίχθηκαν σε εξέγερση κατά της κυβέρνησης.

 

Ο Ίαν Ουότσον συνελήφθη στη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης και έμεινε υπό κράτηση για λίγες ώρες.

 

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν βίαια τη συγκέντρωση ενώ προχώρησαν σε περισσότερες από 120 συλλήψεις.

 

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης «δεν έχουν καμιά σχέση με την ελευθερία του Τύπου. Έχουν μια αποστολή, ενεργούν σαν κατάσκοποι. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη για να εκτοξεύσουν προκλητικές και υπερβολικές εκκλήσεις, έφυγαν με άδεια χέρια» είπε ο Ερντογάν.

 

Στη διάρκεια των ταραχών του 2013, που στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό χιλιάδων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε καταφερθεί εναντίον του ξένου Τύπου, λέγοντας πως συμμετέχει σε μια συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησής του.

 

Εκτός από τον Τύπο, ο πρωθυπουργός κατήγγειλε επίσης σήμερα την αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι «καπνίζει χασίς», συνωμοτώντας εναντίον του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ