Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑ-Θ για τις ελλείψεις στα σχολεία

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών, με αίτημα την αντιμετώπιση των κενών και ελλείψεων, που αντιμετωπίζουν σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ διοργάνωσαν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, Σύλλογοι Δασκάλων και Σύλλογοι Γονέων. Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης και επέδωσαν σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας.

«Αναφερθήκαμε στα προβλήματα και προειδοποιήσαμε, ότι επειδή ούτε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, ούτε τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα μπορούν να περιμένουν, θα μας βρουν απέναντι με κινητοποιήσεις», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕΘ, Θόδωρος Αζούδης, διευκρινίζοντας ότι ο αρχικός προγραμματισμός, που θα οριστικοποιηθεί σύντομα μέσα από τα αρμόδια κεντρικά συνδικαλιστικά όργανα, προβλέπει κινητοποιήσεις τον Νοέμβριο.

Εξάλλου, ο κ.Αζούδης σημείωσε ότι «μεταφέραμε τη δυσαρέσκεια των ΕΛΜΕ, γιατί συγκεντρώνουμε υλικό για τους μετανάστες και τόσους μήνες δε μας έχει διατεθεί, από την Περιφέρεια ή όποιον οργανωμένο φορέα της Πολιτείας, ούτε ένα φορτηγάκι να τα μεταφέρουμε το υλικό στην Ειδομένη».

Πηγή: ΑΜΠΕ