Παρέμβαση Ιβάν Σαββίδη στον Πούτιν για το εμπάρκο στα ροδάκινα

Πρωτοβουλία για να εξαιρεθούν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα από το ρωσικό εμπάργκο, ανέλαβε ο ομογενής επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

 

Με επιστολή του προς τον προσωπικό φίλο του και πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθύνει έκκληση για εξαίρεση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων κάνοντας λόγο για μοιραίο πλήγμα στην οικονομία της Ελλάδας, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των Ελλήνων αγροτών, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των οποίων βασίζεται στις εξαγωγές προς τη Ρωσία.

 

Στην επιστολή του, η οποία αναρτήθηκε στο paok24.com ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει βάλει ένα στοίχημα σε στενή συνεργασία με τη Ρωσία – το οποίο είναι η άνθηση της τουριστικής βιομηχανίας, την υλοποίηση κοινών επενδυτικών σχεδίων στη βιομηχανία, έχει αναπτύξει σταθερές σχέσεις με την εξαγωγή των γεωργικών προϊόντων και την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών.

 

“H εισαγωγή της Ελλάδας στο ρωσικό εμπάργκο για τα τρόφιμα από τις χώρες της ΕΟΚ μπορεί να αποτελέσει ένα μοιραίο πλήγμα για την οικονομία της Ελλάδας, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των Ελλήνων αγροτών, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των οποίων βασίζεται στις εξαγωγές προς τη Ρωσία. Λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Ελλάδα εντείνεται η πολιτική πάλη. Οι Έλληνες είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν υποστηρίζουν την στρατηγική του Ψυχρού Πολέμου, που προκαλείται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, και ζητούν την αναθεώρηση της κυβέρνησής τους, που ενέκρινε την πολιτική, υπενθυμίζοντας την μακραίωνη πολιτιστική και τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο αδελφών λαών με την ίδια πίστη”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Ο ομογενής επιχειρηματίας καλεί τον Ρώσο πρόεδρο να δώσει ένα χέρι βοηθείας στον αδελφό ελληνικό λαό και, κατ’ εξαίρεση, να εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποίησης του καταλόγου των απαγορευμένων για εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία εμπορευμάτων, μέρος των γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα.

 

“Μια τέτοια κίνηση θα ενισχύσει τις ρωσο-ελληνικές σχέσεις, θα δώσει ώθηση για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την ενίσχυση της αρχής της Ρωσίας, ως προστάτης όλων των Ορθοδόξων λαών”, καταλήγει η επιστολή.

 

Να σημειωθεί ότι τον 15αύγουστο, ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στη Παναγία Σουμελά Βερμίου, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία δέχθηκε τηλεφώνημα από το Κρεμλίνο και πιο συγκεκριμένα από το γραφείο του Ρώσου προέδρου. Προφανώς, ήθελε να ενημερώσει τον φίλο του για την επιστολή που θα έγραφε.