Παρέμβαση Νασιούλα: “Λέω ΌΧΙ σε δομή του ΟΚΑΝΑ στην οδό Νέστορος”

“Καλώ τον Δήμο Θεσσαλονίκης να μην συναινέσει στην δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στην οδό Νέστορος. Η δρομολογημένη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Ημέρας για αστέγους χρήστες ναρκωτικών δεν προέκυψε μέσω μιας δημοκρατικής διαβούλευσης και με συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.

Η επιλογή της χωροθέτησης μιας τέτοιας δομής δεν έγινε με κοινωνιολογικά κριτήρια, ούτε με σεβασμό στην κοινωνική χωροταξία. Ως Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης αυτό δεν με εκφράζει. Και ως Κοινωνιολόγο, με ξενίζει”, σημειώνει ο Γιάννης Νασιούλας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη“.

Σε ενημέρωση που του έγινε από πολυπληθή ομάδα πολιτών της περιοχής την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος άκουσε μια σειρά από βάσιμες και εμπεριστατωμένες ενστάσεις για την σκοπιμότητα και το συνολικό ισοζύγιο κόστους-ωφέλειας μιας τέτοιας δομής στην περιοχή. “Μου έδωσαν αποκόμματα από εφημερίδες. Είναι δυνατόν να μαθαίνουν τα νέα από τις εφημερίδες;”, διερωτάται ο Γιάννης Νασιούλας και συμπληρώνει:

“Οι μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν μερίμνησαν για την διεξοδική και ειλικρινή ενημέρωση των πολιτών. Περιφέρεια, Δήμος, ΟΚΑΝΑ, ΕΣΠΑ, Υγειονομικές Υπηρεσίες, χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, μια γειτονιά σε τροχιά υποβάθμισης και… μια παιδική χαρά απέναντι είναι ένα απίστευτα ασύμβατο μείγμα εφαρμοσμένης κοινωνικής πολιτικής. Για να έχουμε κοινωνική ένταξη, πρέπει πρώτα να έχουμε μια κοινωνία που να δύναται και να ενδυναμώνεται προς την κατεύθυνση αυτή”, τονίζει ο Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και καταλήγει:

“Ποιος κέρδισε που η τοπική κοινωνία έχει εξαγριωθεί; Θα φέρω το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης άμεσα, εισηγούμενος -όχι χωρίς επιχειρήματα και επιστημονική τεκμηρίωση- πως η δομή του ΟΚΑΝΑ δεν πρέπει να γίνει εκεί”.