Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις απειλές κατά της Λαγκάρντ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αναφορικά με τις δηλώσεις της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στους Financial Times περί απειλών για τη ζωή της, όταν μίληση για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθούν και ανάλογες καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού διερωτήθηκε «ποιο είναι αυτό το λόμπι, ποια είναι αυτή η μαφία που έχει τη δυνατότητα να κυβερνάει τον τόπο και να απειλεί διεθνείς παράγοντες;», ανέφερε ότι το 2012 δέχθηκε και ο ίδιος απειλές.

 

Τόνισε ότι του είπαν «έλα να μας βρεις να μας φορολογήσεις», προσθέτοντας πως εκείνος που το είπε βρέθηκε στη συνέχεια στη φυλακή. Τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση των αναφορών της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για απειλές κατά της ζωής της από Ελληνες φοροφυγάδες, ζήτησαν χθες με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα.