Πασχαλινό Μήνυμα Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού στο “Radio1d”(βίντεο)


Μέσω του radio1d.gr ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός στέλνει το μήνυμα και τις ευχές του για τις Άγιες μέρες του Πάσχα.

Μεγαλοβδομάδα…Φυλακισμένοι μέσα στα σπίτια μας, βυθιζόμαστε στον πανικό, στο φόβο απέναντι σε έναν πρωτόγνωρο ύπουλο “εχθρό” που αφίχθηκε απότομα στις κοινωνίες μας και εμφάνισε άγριες διαθέσεις απέναντι στην υγεία και στη ζωή μας.

Αρκούμαστε στο να ακούμε τις καμπάνες να ηχούν τις ώρες των Ακολουθιών, αλλά δεν επιτρέπεται να βιώσουμε την αναπαράσταση των Παθών του Χριστού μέσα στις εκκλησίες.

Περιοριστήκαμε μέσα σε τέσσερις τοίχους, βγαίνουμε για περίπατο ή για δουλειές με ειδική άδεια, μας απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις και οι μεγάλες συντροφιές, προσπαθώντας να εμποδίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού. Φορέσαμε μάσκες και γάντια, φοβόμαστε την κοντινή επαφή με τον άλλο, νιώθουμε μια απειλή δίπλα μας παντού και πάντα….

Όμως αυτές τις δύσκολες στιγμές, φτάσαμε να μαζευτούμε ξανά δίπλα στις οικογένειές μας, να παίξουμε με τα παιδιά μας, να ανακαλύψουμε τους ανθρώπους που τόσα χρόνια μένουν στην ίδια στέγη με εμάς και συχνά μέσα στην καθημερινότητα του καθενός μας, προσπερνάμε και αδιαφορούμε.

Αυτήν την περίεργη περίοδο, πολλοί από εμάς επέδειξαν την πραγματική ανθρώπινη φύση τους, όταν με αυταπάρνηση πολλές φορές βοήθησαν τους ανήμπορους γείτονες, τους αδύναμους γέροντες, τον διπλανό τους που βιώνει την ανέχεια και τη μοναξιά. Προμήθευσαν με φάρμακα, τρόφιμα και ότι χρειαζούμενα… Έδειξαν αληθινή φροντίδα σε πολύπαθα σώματα και ψυχές. Εφάρμοσαν με τις πράξεις τους το δυνατό μήνυμα της αγάπης! Της αγάπης που προσωποποίησε ο Θεάνθρωπος πάνω στον Σταυρό, όταν καρτερικά υπέμενε μέχρι τέλους τα μαρτύρια.

Όμως τη Σταύρωση ακολούθησε η Ανάσταση. Πρέπει αυτό να το πιστέψουμε βαθιά! Μετά από αυτή την πρωτοφανή “σταύρωση” της Ανθρωπότητας, θα ανατείλει και πάλι το “Αναστάσιμο Φως” της λύτρωσης για όλους μας!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Κάθε Ευλογία στις οικογένειες και στον καθένα ξεχωριστά !