Πασχαλιάτικος… μποναμάς για 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων

Πασχαλιάτικος… μποναμάς περιμένει σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι του 2013, πριν δηλαδή θεσμοθετηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

 

Η εφορία δεν τους… ξέχασε και λόγω της οικονομικής στενότητας στέλνει ραβασάκια τα οποία περιέχουν το χαράτσι το οποίος κατά μέσο όρο θα είναι γύρω στα 350 ευρώ. Τα ειδοποιητήρια θα είναι ηλεκτρονικά και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ανοίξουν τον φορολογικό τους λογαριασμό για να δουν την ταυτότητα οφειλής και να σπεύσουν να πληρώσουν. Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράξει ένα ποσό γύρω στα 350 εκατ. ευρώ με τους ιδιοκτήτες είτε να το πληρώνουν εφάπαξ μέσα στον επόμενο μήνα είτε να το εντάσσουν κι αυτό στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις.

 

Τις τελευταίες ημέρες η Γενική Γραμματεία Εσόδων εντόπισε τους οφειλέτες που νόμισαν ότι τη… γλίτωσαν αφού πέρασαν δύο χρόνια από τότε που έπρεπε να πληρώσουν.

Το ΕΕΤΑ για το 2013 εξοφλήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων σε πέντε διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έως το περασμένο καλοκαίρι. Ανέκυψε πρόβλημα όμως όταν χιλιάδες φορολογούμενοι, επειδή εξόφλησαν με λίγες μέρες καθυστέρηση τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά την λήξη τους, διαπίστωσαν ότι το χαράτσι έμεινε απλήρωτο. Στις περιπτώσεις αυτές είναι πιθανό τα χρήματα για το ΕΕΤΑ να τα κράτησε η ΔΕΗ συμψηφίζοντάς τα με μελλοντικές οφειλές για ρεύμα.