Πάτρα: Δικογραφία σε βάρος 59χρονου για αποπλάνηση 15χρονης

Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, παραβίασης προσωπικών δεδομένων και αποπλάνησης ανηλίκου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 59χρονου.

 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο 59χρονος ασελγούσε σε ανήλικα άτομα, αφού τα οδηγούσε στο σπίτι του, ενώ ταυτόχρονα τα φωτογράφιζε και τα βιντεοσκοπούσε. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 59χρονος διατηρούσε και σεξουαλική σχέση με 15χρονη.

 

Οι καταγγελίες τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκαναν έρευνα στην οικία του 59χρονου, κατά την οποία βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών της ανήλικης, οι οποίες δεν αποτελούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο σκληροί δίσκοι, τρία κινητά τηλέφωνα, μία μονάδα αποθήκευσης USB και δύο κάρτες αποθήκευσης.

 

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Από την εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων δεν βρέθηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ βρέθηκαν πλήθος μηνυμάτων κινητού τηλεφώνου προς την ανήλικη, πολλά από τα οποία με ερωτικό περιεχόμενο.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 59χρονου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.