Παυλόπουλος: Ο πιο επικίνδυνος εχθρός της Δημοκρατίας η διαφθορά

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ως τον πιο επικίνδυνο και υποδόριο εχθρό για τη Δημοκρατία χαρακτήρισε τη διαφθορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας Κωνσταντίνο Μπακούρη.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, εκτός από τις τεράστιες καταστροφικές οικονομικές συνέπειες που έχει, η διαφθορά, επιχειρεί να συνθλίψει και τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας, δηλαδή τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία.
«Καιρός να αντιληφθούμε ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας είναι κοινός όλων μας . Είναι θέμα νοοτροπίας μιας ολόκληρης κοινωνίας, την οποία πρέπει να εμπεδώσουμε για να υπερασπίσουμε τον τόπο μας» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παρατήρησε ακόμη ότι το πρόβλημα της διαφθοράς δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι ένα θέμα παγκόσμιο, γεγονός που – όπως ανέφερε – καταδεικνύεται και από το ό,τι ομόφωνα τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καθιερώσει την 9η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακούρης υπογράμμισε την προσπάθεια που γίνεται ώστε ο αγώνας υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς να βρίσκεται στο προσκήνιο και υπογράμμισε το πλήγμα που δέχονται οι θεσμοί και η ίδια η Δημοκρατία από τη διαφθορά.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας επί του θέματος και διαμόρφωση νέας κουλτούρας για τη νέα γενιά στη χώρα μας υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς.