Παιχνίδια υποκρισίας στη πλάτη των δανειοληπτών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Μόνο ως παιχνίδια υποκρισίας, τα οποία παίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και οι υπόλοιποι εκ του ασφαλούς, στη πλάτη των Ελλήνων δανειοληπτών, μπορεί να εκληφθεί η στάση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στην απελευθέρωση της πώλησης των κόκκινων δανείων στα distress funds.

Γιατί, όπως επιχαίρει και το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του, όλο το προηγούμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε τη κυβέρνηση ότι «βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί», (ανακοίνωση ΝΔ 17/11/2015), ή ότι παραδίδει τα κόκκινα δάνεια στα «κοράκια της καταστροφής» (Σοφία Βούλτεψη 14/12/2015). Και τώρα, ανακοινώνει η αξιωματική αντιπολίτευση που δήθεν κόπτεται και αγωνιά και τα σπίτια των Ελλήνων δανειοληπτών, ότι πρόκειται να υπογράψει τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

«Ουαί υμίν γραμματείες και Φαρισαίοι» (!) λέμε εμείς, τόσο για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και για την αξιωματική αντιπολίτευση για τα βρώμικα επικοινωνιακά παιχνίδια και των δύο.

Δηλαδή, αισθάνονται υπερήφανοι τώρα για τη στάση τους όλοι οι βουλευτές των τριών κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ, για τα ψεύδη και την υποκρισία τους απέναντι στου δανειολήπτες; Αισθάνονται υπερήφανοι οι βουλευτές των τριών κομμάτων για το ότι από 1.1.2018 τα σπίτια των Ελλήνων δανειοληπτών θα πέσουν στα νύχια των distress funds; Αισθάνονται υπερήφανοι, όλοι αυτοί που τηλεαστέρες πολιτικοί που έβγαιναν σε κανάλια και ραδιόφωνα και έσκιζαν τα ιμάτιά τους για να κάνουν τους δανειολήπτες να πιστέψουν ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και ότι δεν θα επιτρέψουν στα στους ξένους γύπες να αρπάξουν τα σπίτια τους; Αισθάνονται υπερήφανοι όταν ανακοινώνουν ότι θα υπογράψουν όλοι τους την απελευθέρωση των κόκκινων δανείων πρώτης κατοικίας; Αυτή ήταν η προστασία που υπόσχονταν στους δανειολήπτες, τόσο οι ΣΙΡΥΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και ο Κώστας Μητσοτάκης, που δήθεν κόπτονταν για τα συμφέροντα και τη προστασία των Ελλήνων δανειοληπτών.

Σιγά – σιγά όμως οι μάσκες πέφτουν. Αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται τελικά ποια είναι τα πραγματικά σχέδια και οι πραγματικές προθέσεις όλων αυτών των βολεμένων εθνοπατέρων με τα αμέτρητα ακίνητα που περιέργως, όταν έρχεται η ώρα, ξεχνάνε να δηλώσουν τα αμέτρητα ακίνητά τους στο πόθεν έσχες και αθωώνουν ο ένας τον άλλο στις δήθεν επιτροπές της Βουλής που μετέχουν για να εξετάσουν τις ατασθαλίες και αυτά που ξεχνάνε να δηλώσουν υπουργοί και βουλευτές.

«Όλοι οι λύκοι έχουν την ίδια μούρη» λέει ο λαός και όσα τομάρια προβάτου κι να φορέσει ο λύκος, η φύση του δεν αλλάζει. Το αποδεικνύουν περίτρανα οι βουλευτές των τριών κομμάτων εξουσίας. Και αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά απλοί υπαλληλίσκοι και διεκπεραιωτές των εντολών που τους δίνουν τα αφεντικά τους και αυτοί που στην πραγματικότητα κυβερνούν τη χώρα. Που δεν είναι άλλοι από τους δανειστές και τις αγορές, οι οποίοι αποφασίζουν και διατάσσουν και οι κυβερνώντες μας απλά δέχονται εντολές και τις εκτελούν.

Πάντα βέβαια στη πλάτη των αδύναμων, που πλήρωναν, πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις δήθεν σωτήριες για τη χώρα συνταγές και θεραπείες που επιβάλλουν οι διεθνείς γύπες.