Πέντε απροσδόκητες χρήσεις της οδοντόκρεμας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Το σωληνάριο της οδοντόκρεμας που χρησιμοποιείτε καθημερινά για να πλύνετε τα δόντια σας μπορεί να σας χρησιμεύσει και σε άλλες δουλειές, που πιθανώς δεν έχετε φανταστεί.

Πέντε τέτοιες χρήσεις είναι οι παρακάτω:

1) Καθαρίστε τον βρώμικο καθρέφτη

Την επόμενη φορά που θα πλύνετε τα δόντια σας, απλώστε λίγη οδοντόκρεμα εκτός από τη οδοντόβουρτσά σας και στον καθρέφτη και τρίψτε την.

Θα καθαρίσει και θα  γυαλίσει τέλεια, ενώ θα θαμπώνει και πιο δύσκολα από τους υδρατμούς.

2) Καθαρίστε τα αθλητικά παπούτσια

Αν πιστεύετε πως τα αθλητικά παπούτσια σας δεν θα γίνουν ποτέ σαν καινούρια, δοκιμάστε να καθαρίσετε με οδοντόκρεμα τη λευκή σόλα τους γύρω γύρω.

Η οδοντόκρεμα θα τις καθαρίσει πολύ καλά.

3) Καθαρίστε το λάστιχο του ψυγείου

Εκτός από το μπάνιο, η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην κουζίνα. Μπορείτε με αυτή να καθαρίσετε το λάστιχο γύρω από την πόρτα του ψυγείου σας καθώς εκεί η οδοντόκρεμα θα είναι εξαιρετικός καθαριστικός παράγοντας.

Ιδανικός συνδυασμός θα είναι μάλιστα να το καθαρίσετε με οδοντόβουρτσα.

4) Καθαρίστε τα κοσμήματα

Μπορείτε με οδοντόκρεμα να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τα κοσμήματά σας. Τρίψτε τα βάζοντας λίγη οδοντόκρεμα σε ένα κομμάτι ύφασμα και θα λάμπουν. Αποφύγετε ωστόσο τα κοσμήματα με μαργαριτάρια καθώς μπορεί να τα χαλάσει.

5) Διώξτε τις οσμές

Μπορείτε να απομακρύνετε τις οσμές κρεμμυδιών, ψαριών, σκόρδου και άλλων τροφών που έχουν έντονη μυρωδιά τρίβοντας τα χέρια σας με οδοντόκρεμα.

Πλύνετε έτσι τα χέρια σας και ξεπλύνετέ τα καλά. Αν είναι ξηρά, βάλτε λίγη κρέμα να τα ενυδατώσετε.