Πέντε έξυπνες λύσεις για τις καθημερινές δουλειές στο σπίτι

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ ιδιαίτερα όταν σε μια οικογένεια υπάρχουν παιδιά.
Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία έχει βοηθήσει πολύ τη νοικοκυρά, ωστόσο, υπάρχουν πάντα κάποια παλιά «κόλπα» από τις παλιότερες γενιές που βοηθάνε. Συμβουλές και λύσεις για την καθαριότητα του σπιτιού και διαφόρων αντικειμένων καθημερινής χρήσης που δείχνουν ότι όλα μπορούν να γίνουν με πιο απλό τρόπο ακόμη και με προϊόντα που έχουμε στο ντουλάπι μας. Δείτε μερικές από αυτές…

1. Καθάρισμα τζαμιών με εφημερίδα

Αντί για ένα άλλο καθαριστικό του εμπορίου, δοκιμάστε το εξής: αναμίξτε 2 φλιτζάνια νερό, ¼ φλιτζανιού άσπρο ξύδι, μισό κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων και βάλτε το σε ένα βαποριζατέρ, τη συσκευή δηλαδή για το ψέκασμα. Ψεκάστε το τζάμι, κάντε την εφημερίδα σαν μια μπάλα και τρίψτε την επιφάνεια.

2. Πορτοκάλι για τα σκουπίδια

Αν δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές από το σπίτι μπορείτε να δοκιμάσετε τη δύναμη ενός πορτοκαλιού και συγκεκριμένα της φλούδας. Κρατήστε τις φλούδες από ένα πορτοκάλι και βάλτες τις στην κατάψυξη για μια μέρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις στον πάτο του καλαθιού με τα σκουπίδια και οι οσμές θα εξαφανιστούν.

3. Λευκαντικό από λεμόνι

Θέλετε άσπρα ρούχα αλλά δεν έχετε λευκαντικό; Aναμίξτε τον χυμό ενός λεμονιού με ένα λίτρο ζεστό νερό. Αφήστε μέσα τα ρούχα που θέλετε να ασπρίσουν για δύο ώρες.

4. Ξεσκονόπανα… κάλτσες

Παλιότερα οι γυναίκες το χρησιμοποιούσαν και κάτι ήξερα. Κάντε τις μονές κάλτσες που σας έχουν μείνει σαν ξεσκονόπανο. Μαζεύουν τη σκόνη και καθαρίζονται εύκολα στο πλυντήριο.

5. Σιδέρωμα με αλουμινόχαρτο

Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο χρόνος στο σιδέρωμα. Βάλτε αλουμινόχαρτο κάτω απ’ το ρούχο που θέλετε να σιδερώσετε και σιδερώνετε με μια κίνηση και τις δύο μεριές του.