Περιορίστηκαν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

Ο περιορισμός των προβλημάτων που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, είναι το κύριο χαρακτηριστικό που επικρατεί στις προαναφερθείσες περιοχές.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας παραμένουν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται -σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων-να πλήξει τη χώρα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο έως 28ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) λόγω καθίζησης του οδοστρώματος (νομός Κιλκίς) και στο νομό Ροδόπης, όπου λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου- Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας, στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβάδια. Στη Δυτική Μακεδονία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από 15ο έως 30ο χλμ.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας – Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ., θέση “Τύμπανος”, Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση “Αγ. Νικόλαος” και Καλλιπεύκης – Π. Παντελεήμονα (όρια Ν. Πιερίας), δ/ση “Βρύση του Κατή”.

 

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τον χιονιά σε Κρήτη, Τήνο, Ανδρο

 

Παρά τη βελτίωση του καιρού και την υποχώρηση του χιονιά τα προβλήματα συνεχίζονται κυρίως σε Κρήτη, Τήνο και Άνδρο.

 

Στην Κρήτη, το πρωί ολοκληρώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός καλόγερου στον οικισμό Σελάκανο, ενώ στον Κρουσώνα μια γυναίκα αποκλείστηκε με τον σύζυγό της στην εξοχική τους κατοικία και πραγματοποιήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να της παρασχεθούν τα φάρμακά της. Την ίδια ώρα στον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο κτηνοτρόφων, ενός πατέρα και του γιου του.

 

Στην Τήνο αποκαθίσταται σταδιακά από χθες το βράδυ η ηλεκτροδότηση, ωστόσο υπάρχουν ακόμη πολλοί οικισμοί χωρίς ρεύμα. Στο νησί βρίσκεται από τα μεσάνυχτα το αρματαγωγό Σάμος, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στους κατοίκους. Το πλήρωμά του ετοιμάζει μερίδες φαγητού που θα μοιραστούν σε ηλικιωμένους, στους κατοίκους των δυσπρόσιτων περιοχών και όλους όσοι έχουν ανάγκη.

 

Στην Άνδρο παραμένουν αποκλεισμένα δύο χωριά, με το χιόνι να φτάνει τα τρία μέτρα, ενώ ανά διαστήματα το ρεύμα κόβεται προκειμένου να ρευματοδοτηθεί το νησί της Τήνου. Οι αρχές εκφράζουν πάντως φόβους ότι τα πραγματικά προβλήματα θα αποκαλυφθούν μόλις τα χιόνια λιώσουν και θα σχετίζονται με τους σωλήνες υδροδότησης του νησιού.

 

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και στα τρία νησιά.