Περισσότερες από 11.000 κλήσεις “έκοψε” η δημοτική αστυνομία τον Νοέμβριο

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τον απολογισμό για το Νοέμβριο του 2015, ανακοίνωσε σήμερα , Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η έως και τις 30 Νοεμβρίου 2015, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε συνολικά 11.045 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. τόσο κατά τη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης, από τις 07.30 έως τις 22.00, όσο και κατά τη διεκπεραίωση των 196 καταγγελιών που δέχθηκε η υπηρεσία.

Παράλληλα, διεκπεραιώθηκαν 68 έλεγχοι, σφραγίσεις, μηνύσεις και λοιπές διαδικασίες (αποσφραγίσεις, επανέλεγχοι) που αφορούν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκαν 646 ενστάσεις – αιτήματα πολιτών.

Κατά το δεύτερο μήνα επαναλειτουργίας της υπηρεσίας αστυνομεύθηκαν οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σταθερή βάση στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Λεωφόρο Νίκης, Βασ. Όλγας και  κατ’ αναλογία προς το διαθέσιμο δυναμικό, στις οδούς Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Παύλου Μελά, Π. Π. Γερμανού, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Ερμού και Εγνατία.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στους ποδηλατόδρομους και στην αποτροπή της παράνομης στάθμευσης κατά τις ώρες αιχμής, με στόχο την απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών που διέρχονται από το κέντρο της πόλης μέσω Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, αλλά και των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέσα στο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 146 αντίστοιχες θεωρήσεις.

Για το μήνα Δεκέμβριο η Δημοτική Αστυνομία διατηρεί το υφιστάμενο επιχειρησιακό της σχέδιο, με σκοπό την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την έως τώρα αποτελεσματικότητά του έργου της, αλλά και την επέκταση των δράσεων της από το νέο έτος.