Οι Βορειοελλαδίτες θα κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά εκτός Ελλάδας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Περισσότεροι από 13.000 Βορειοελλαδίτες θα περάσουν τελικά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εκτός ελληνικών συνόρων, με τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής να «…σώζουν την παρτίδα για τους τουριστικούς πράκτορες, που προχώρησαν σε γενναίες μειώσεις -τουλάχιστον 30%» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας και Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

«Τριήμερο στη Βιέννη με 99 ευρώ δεν θα μπορούσε κάποιος να βρει ούτε στα πιο τρελά του όνειρα» τόνισε ο κ. Θεολόγης, επισημαίνοντας ότι «η φετινή τουριστική κίνηση ενόψει των εορτών είναι τελικά αντίστοιχη της περσινής περιόδου».

Πάντως, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας και Θράκης, λόγω των συνθηκών σε διεθνές επίπεδο, οι Βορειοελλαδίτες ταξιδιώτες ανέδειξαν νέους προορισμούς, με τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη και την Πράγα να αποτελούν τους πιο δημοφιλείς σε ό,τι αφορά την Ευρώπη.

Παραδοσιακοί προορισμοί, όπως Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη εμφανίζουν σημαντική μείωση και σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος δεν ναυλώθηκαν πτήσεις τσάρτερ, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Θεολόγης, «σ” αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις θα βρεθούν λίγα γκρουπ των 30 ατόμων».

Σχετικά με αυτούς που παραδοσιακά κατευθύνονταν οδικά στην Κωνσταντινούπολη, επεσήμανε ότι ενώ πέρυσι είχαμε 30 τουλάχιστον λεωφορεία με ταξιδιώτες προς τα εκεί, φέτος έχουμε μόνο δύο· οι υπόλοιποι «αν και δεν θα κάτσουν τελικά σπίτι τους, αποφάσισαν όμως να μεταβούν σε Σόφια, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Ντομπρόβιτς», διευκρίνισε ο κ. Θεολόγης.

«Ο πράκτορας έβαλε πλάτη και έτσι ενώ μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας βρισκόμασταν στο χείλος του γκρεμού, τελικά η παρτίδα σώθηκε και φέτος» σημείωσε, προσθέτοντας πως, αεροπορικώς, για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα ταξιδέψουν περισσότερα από 6.000 άτομα και οδικώς πάνω από 7.000.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε πως «ο τουριστικός πράκτορας που και φέτος με τις κινήσεις του έδωσε τη δυνατότητα να γίνουν ταξίδια, αποτελεί εγγύηση και ασφάλεια για τους Έλληνες εκδρομείς».

Πηγή: ΑΜΠΕ