Πεταλωτής: Ακροδεξιά ρητορική της κυβέρνησης Σαμαρά για αλίευση ψήφων

«Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά επενδύει στην ακροδεξιά ρητορική, με στόχο την αλίευση ψήφων εν όψει της επερχόμενης εκλογικής διαδικασίας. Στο βωμό της ψηφοθηρίας δεν μπορεί να γκρεμίζονται οι αξίες και αρχές ενός κράτους δικαίου» ανέφερε σε σχόλιό του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής, για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, στον Έβρο.

«Για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού φαινομένου, προέχει η τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, ο έμπρακτος σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και ο αναλογικός επιμερισμός – ως προς τη διαχείριση του φαινομένου – για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

 

Μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, ο νόμος αυτός δεν γίνεται σεβαστός από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας. Η χρήση του ξενοφοβικού λόγου, θα πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς οχι μόνο δεν συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, αλλα αντίθετα δίνει εφόδια στις δυνάμεις που υποθάλπουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία» συμπληρώνει ο Γ. Πεταλωτής στο σχόλιό του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ