Πέτσας για Σακελλαροπούλου: Ενωτική και αξιοκρατική υποψηφιότητα για ΠτΔ -Πέρασμα σε νέα εποχή

Την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη που σε διάγγελμά του πρότεινε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχολίασε σε συνέντευξή του ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» εξήγησε ότι η συγκεκριμένη επιλογή σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή. «Είναι μια υποψηφιότητα ενωτική και αξιοκρατική», σημείωσε ο κ.Πέτσας.

Υπογράμμισε δε ότι είναι μια υποψηφιότητα ευρύτερης συναίνεσης και σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπεί στο να «στριμωχτούν» τα υπόλοιπα κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Σακελλαροπούλου είναι Δικαστής στο επάγγελμα, που από τον Οκτώβριο του 2018, με πρόταση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου, βρίσκεται στη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ και εφόσον εκλεγεί στην προεδρία της Δημοκρατίας, θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Πέτσας για το μεταναστευτικό
Εν συνεχεία απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το μεταναστευτικό, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης. Οπως τόνισε στον ΑΝΤ1, η κυβέρνηση προσπάθησε στο πρώτο 6μηνο να βάλει σε λειτουργία το σχέδιο της και να συγκεκριμενοποιήσει τους άξονες του. Μόλις αυτό έγινε θεσμοθετήθηκε το αρμόδιο υπουργείο και τοποθετήθηκε ο κ. Μηταράκης για να τρέξει τις εξελίξεις.

Για την επιλογή Μηταράκη στο νέο υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου
Παράλληλα επεσήμανε ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα, αλλά δημιούργησε ακόμα περισσότερα. Σε ότι αφορά την επιλογή του κ. Μηταράκη για το νέο υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου είπε ότι πρόκειται για έναν βουλευτή (Χίου) που εκλέγεται στην περιοχή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι σε καθημερινή επαφή με τους κατοίκους των νησιών που δοκιμάζονται.

Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για 20.000 μετακινήσεις από τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην ενδοχώρα και ήδη έχουν γίνει οι 9.000, ενώ οι υπόλοιπες θα ολοκληρωθούν σύντομα παράλληλα με την ίδρυση των κλειστών κέντρων κράτησης.

Αναφερόμενος στο θέμα της διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη και τον αποκλεισμό της Ελλάδας από αυτήν, ο Στέλιος Πέτσας είπε:«Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας». Τόνισε ότι οι συνομιλίες για τη Λιβύη έχουν ξεκινήσει από το 2015 και ότι η Ελλάδα δεν συμμετείχε σε αυτές από την αρχή, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη συμμετοχή της τώρα. «Εμείς θέλουμε να συμμετάσχουμε στην όλη διαδικασία και συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας να έχουμε λόγο στις εξελίξεις στη Λιβύη σε κάθε φόρουμ όπου λαμβάνονται αποφάσεις και πρωτοβουλίες».

Πέτσας για τα ελληνοτουρκικά
Τέλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό για τα ελληνοτουρκικά υπογράμμισε «ότι το γεγονός πως ο Ερντογάν είναι προκλητικός, δεν σημαίνει πως είναι και ισχυρός». «Η πολιτική του Ερντογάν αποδοκιμάζεται διεθνώς και οι παράνομες συμφωνίες που υπέγραψε με τη Λιβύη δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως με βάση όλα αυτά η Ελλάδα κινείται ώστε να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, καταλήγοντας ότι ο Ερντογάν δεν έχει κανένα σύμμαχο στην περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr