Πέτσας: Μέσα στο 2020 θα καταβληθούν τα αναδρομικά

Η καταβολή των αναδρομικών συντάξεων θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2020, επανέλαβε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε καταβολή εφάπαξ σε όλους, είτε αυτοί προσέφυγαν, είτε όχι. Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι πρέπει να δοθούν και τα «δώρα», ο Στέλιος Πέτσας απάντησε ότι αυτό θα συνιστούσε μη συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κληθείς να σχολιάσει τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση προβληματίζεται για τα δεδομένα και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και η επέκταση της χρήσης μάσκας σε περισσότερους χώρους, αν κριθεί αναγκαίο. «Μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός. Σκεφτόμαστε περισσότερους ελέγχους» τόνισε και χαρακτήρισε μεγάλη πηγή ανησυχίας το συνωστισμό στα ΜΜΜ, γι’ αυτό και ανακοίνωσε ότι ήδη ανακαλούνται άδειες για να υπάρξει περισσότερο προσωπικό, ώστε να λειτουργούν περισσότερα μεταφορικά μέσα και να πυκνώσουν τα δρομολόγια ΄ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός .

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι παρακολουθούνται συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα θα υπάρξουν μέσα στον Αύγουστο και άλλες τηλεδιασκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζονται όλα τα μέτρα για την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Πέτσας: Δύσκολο να πάει όλη η σχολική χρονιά με εκ περιτροπής

Απαντώντας για τα σενάρια που εξετάζονται αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι τελικές αποφάσεις και υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάει μία ολόκληρη χρονιά εκ περιτροπής. «Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι να υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας. Οι ειδικοί μελετούν όλες τις περιπτώσεις και σύντομα θα έχουμε πλάνα στο συρτάρι μας για να τα εφαρμόσουμε αν χρειασθεί», τόνισε.

Αναφορικά με τον τουρισμό και την ανάγκη στήριξης του κλάδου, ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε ότι η πολιτεία έχει ήδη πάρει πολλές φορές μέτρα και τόνισε ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν ακόμα περισσότερα.Πηγή: iefimerida.gr