Πυλαία – Χορτιάτης: Επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων

egkatelimena-oximata-autokinita-pylaia-xortiatis

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη η επιχείρηση «καθαρός δήμος» στους δρόμους. Η επιχείρηση στοχεύει στην απομάκρυνση όλων των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από διάφορα σημεία της πόλης και στον καθαρισμό αυτών των σημείων. Γιατί ο σεβασμός του δημόσιου χώρου είναι δείγμα πολιτισμού για κάθε κοινωνία.

Ήδη χάρη στο συντονισμό του Γραφείου Κοινόχρηστων Χώρων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, απομακρύνθηκαν πάνω από 30 οχήματα τους τελευταίους μήνες που για διάφορους λόγους είχαν εγκαταλειφθεί σε σημεία του δήμου μας.

Η διαδικασία που ακολουθείται  περιλαμβάνει σύμφωνα με τον Νόμο πολλά στάδια. Σε πρώτη φάση η υπηρεσία εντοπίζει το εγκαταλελειμμένο όχημα. Εάν ο ιδιοκτήτης δεν αποσύρει το όχημα σε διάστημα είτε 90 ημερών έπεται ειδοποίηση του ιδιοκτήτη μέχρι να περάσουν άλλες 45 ημέρες. Αν στο διάστημα αυτό ο ιδιοκτήτης δε φροντίσει να απομακρύνει το όχημά του, τότε αυτό χαρακτηρίζεται ως στερεό απόβλητο και ακολουθείται η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και η τελική απομάκρυνση του εγκαταλελειμμένου οχήματος, που  με τη βοήθεια ειδικού οχήματος οδηγείται σε ειδική μάνδρα προς ανακύκλωση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε το δήμο.  Ταυτόχρονα δε θα δείξουμε ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλουν την αισθητική της πόλης, βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και δε δείχνουν σεβασμό στο δημόσιο χώρο. Η νομιμότητα, η αισθητική της πόλης και η ασφάλεια των δημοτών είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση «καθαρός δήμος» συνεχίζεται με κάθε ένταση στο δήμο μας. Στο πρόσφατο παρελθόν απομακρύνθηκαν πάνω από 700 τόνοι παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που ύστερα από εντολή του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη ξηλώθηκαν από τους κεντρικούς δρόμους. Επίσης ο δήμος κατεδάφισε περίπου 140 παράνομα   παραπήγματα σε οικισμούς αθίγγανων, ενώ συμμετείχε στον καθαρισμό της παραλίας της Πυλαίας.