Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για τον συλληφθέντα στα Εξάρχεια

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Χωρίς συνήγορο και επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας και οικογενειακά ζητήματα δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 23χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα κατά των αστυνομικών στα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή «για να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά του», με την πρόεδρο να εκφράζει την ευχή να μη βρεθεί ξανά κατηγορούμενος.

Στην απολογία του ο 23χρονος υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ότι έχει μετανιώσει και πως δεν προτίθεται να το ξανακάνει, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι αναρχικός.

Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι για τα επεισόδια –ανάμεσά  τους και τέσσερα ανήλικοι- έχουν παραπεμφθεί στη 14η τακτική ανακρίτρια και θα απολογηθούν τις προσεχείς ημέρες για κακουργήματα, ενώ ακόμα δύο ανήλικοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ανέφερε πως βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση για το εάν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο λόγω της δύσκολης κατάστασής του και εξέφρασε την απορία τι τον έχει ωθήσει να έχει τέτοιο μίσος εναντίον ανθρώπων που δεν του έχουν κάνει τίποτα. Κατέληξε στο να ζητήσει την ενοχή του λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσουν οι εικόνες βίας και καταστροφών, ενώ ζήτησε να μην δοθεί αναστολή.