Πιθανώς την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για εκταμίευση των δύο δισ.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την επόμενη βδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup, ενδέχεται να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης στην Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, στην τακτική συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση των χρημάτων και ότι «απομένει λίγος δρόμος», κάτι που πάντως θα εξαρτηθεί από την κυβέρνηση.

Εμπόδιο για να λάβει η Αθήνα το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση των χρημάτων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, αποτέλεσαν εκκρεμότητες αναφορικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η συνεδρίαση του Euroorking Group της Πέμπτης έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσο πολλοί εταίροι ζήτησαν από την κυβέρνηση να επιταχύνει ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

Στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία την επόμενη βδομάδα και πάντως πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 9 Νοεμβρίου.