«Πλημμύρα» από χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο Κλειστό Γήπεδο της ΧΑΝΘ

Συμφωνικά τραγούδια και χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισαν το Κλειστό Γήπεδο της ΧΑΝΘ, προσφέροντας αγαλλίαση στις καρδιές όλων όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας θεσσαλονίκης.

 

Οι δύο φορείς, ΧΑΝΘ και ΚΟΘ, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ξεχωριστή βραδιά, σε πλήρη αρμονία με το πνεύμα των ημερών, που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Τη συναυλία αγκάλιασαν απλοί ανώνυμοι αλλά και επώνυμοι θεσσαλονικείς, πολλοί φίλοι της μουσικής, συνεργάτες της ΧΑΝΘ και άνθρωποι που ήθελαν να ντύσουν με μια διαφορετική νότα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ανάμεσά τους βρέθηκαν ο υπουργός «Πλημμύρα» από χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο Κλειστό Γήπεδο της ΧΑΝΘ Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πολιτικοί, εκπρόσωποι των Αρχών της πόλης.

Το κατάμεστο γήπεδο απόλαυσε τη «Λειτουργία αρ. 10 σε ντο μείζονα» («Λειτουργία των τυμπάνων») του Φραντς Γιόζεφ Χάιντν και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα «Coventry Carol», «Αγια Νύχτα», «Τρίγωνα Κάλαντα», «Χαίρε η Γη», «0 μικρός τυμπανιστής», «Κάλαντα Προποντίδας», «Χιόνια στο καμπαναριό».

Με την ΚΟΘ συμπράττουν η Σοφία Κυανίδου (σοπράνο), η Ελένη Βουδουράκη (μέτζο σοπράνο), ο Φίλιππος Μοδινός (τενόρος), ο Κωνσταντίνος Κατσάρας (μπάσος) και η Μεικτή Χορωδία θεσσαλονίκης σε διδασκαλία Μαίρης Κωνσταντινίδου. Την ορχήστρα διεύθυνε ο μαέστρος Χάρης Ηλιάδης.