Πλημμυρίζει ο υπό κατασκευή σταθμός του μετρό «Ν. Ελβετία» κάθε φορά που βρέχει

Σε λίμνη μετατρέπεται ο υπό κατασκευή σταθμός «Νέα Ελβετία» του μετρό Θεσσαλονίκης κάθε φορά που βρέχει.

Χωροθετήθηκε δίπλα σε ρέμα το οποίο ο Δήμος θεσσαλονίκης μπάζωσε πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια, με συνέπεια ο χώρος να πλημμυρίζει έπειτα από κάθε βροχόπτωση.

«Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέα καθυστέρηση στην πορεία υλοποίησης του έργου» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό θεσσαλονίκης Δημήτρης Παππάς σύμφωνα με την Δημοκρατία.
Εξηγεί ότι «οι μετροπόντικες που μεταφέρονται από τον σταθμό “Ανάληψη” στον σταθμό “Νέα Ελβετία”, προκειμένου να αρχίσουν τη διάνοιξη των σηράγγων προς τα δυτικά, δεν θα μπορέσουν να πιάσουν δουλειά εάν πρώτα δεν επιλυθεί το πρόβλημα με τις πλημμύρες». Αρχικά ο σταθμός «Νέα Ελβετία» χωροθετήθηκε μέσε σε ρέμα, αλλά το 2008 επαναχωροθετήθηκε ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να πλημμυρίζει.

Το πρόβλημα με τις πλημμύρες, ωστόσο, δεν επιλύθηκε, καθώς ο Δήμος θεσσαλονίκης πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια μπάζωσε το ρέμα Χαλίλ Ντερέ. Κάθε φορά που βρέχει σχηματίζονται λίμνες στον υπό κατασκευή σταθμό.

Το πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί με την εκ νέου διευθέτηση του μπαζωμένου ρέματος. Το έργο, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε και βρίσκεται στο στάδιο της ανάθεσης.

«Για να ολοκληρωθεί το έργο διευθέτησης, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες, με ό,τι σημαίνει αυτό για την πορεία υλοποίησης του συνόλου του έργου του μετρό θεσσαλονίκης» σημειώνει ο κ Παππάς.