ΠΟΕΔΗΝ: Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μετά από απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η πανελλαδική στάση εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού, θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα κρατήσει ως τις 3 το μεσημέρι, ενώ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας για την Αττική και στη Περιφέρεια στα Γραφεία της κάθε ΥΠΕ. Στην ανακοίνωσή του για την στάση εργασίας, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως διαμαρτύρονται για διάταξη, «με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές».

Ο κλάδος διαμαρτύρεται θεωρώντας πως το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να τους καλέσει να συζητήσουν για το θέμα, καθώς θεωρούν πως θα πρέπει να υπάρχει ενιαίος κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, που θα προβλέπει «διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας».

«Η ΠΟΕΔΗΝ δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Πρέπει όμως η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Πολλές βάρδιες Νοσοκομείων αποτελούνται μόνο από ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις για να μη θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς», αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή της.

Πηγή: iefimerida.gr