Ποινική δίωξη κατά FM 100 και TV 100!

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, κατά της εταιρείας ΔΕΠΘΕ, ιδιοκτήτριας των δημοτικών σταθμών FM 100 και TV 100.

 
Η δίωξη ασκήθηκε κατά δύο φυσικών προσώπων, της προέδρου της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) Σοφίας Ασλανίδου και του γενικού διευθυντή, δημοσιογράφου Φίλιου Στάγκου ύστερα από μήνυση του Κυριάκου Θωμαΐδη.
 

Ο Θωμαΐδης είχε απολυθεί από τον FM 100 τον Οκτώβριο του 2011, με τον ίδιο να πληροφορείται την απόφαση της διοίκησης διαβάζοντάς τη θυροκολλημένη και, καταγγέλλοντάς τη τότε στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ είχε υποστηρίξει πως απόλυσή του συνδεόταν με τις αποκαλύψεις που κάνει για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

 
Τον Ιούνιο του 2013 ο Κυριάκος Θωμαΐδης δικαιώθηκε δικαστικά καθώς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απόλυσή του, αναφέροντας πως οι λόγοι της απόλυσης του «ήταν προσχηματικοί και αβάσιμοι, καθώς η καταγγελία της σύμβασης εργασίας περιείχε αίσθημα εχθρότητας και εκδίκησης της διοίκησης της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) προς το πρόσωπο του Κ. Θωμαΐδη». Η ΔΕΠΘΕ κλήθηκε με δικαστική απόφαση να καταβάλει όχι μόνο μισθούς υπερημερίας γιατί αρνήθηκε να δεχτεί τις υπηρεσίες του δημοσιογράφου, αλλά και αποζημίωση γιατί προσέβαλε την προσωπικότητα του Θωμαΐδη, προκαλώντας του ηθική βλάβη ενώ η συμπεριφορά της Ασλανίδου καταδείκνυε, σύμφωνα με την απόφαση, «δόλια προαίρεση να προσβάλει με την απόλυση την προσωπικότητα του Κ. Θωμαΐδη και  να τον διασύρει τόσο στον επαγγελματικό, όσο και στον κοινωνικό του περίγυρο».

 
Σημειώνεται ότι από την 1η Απριλίου, με απόφαση του ΕΣΡ, επιβλήθηκε στη ΔΕΠΘΕ «διοικητική κύρωση της συστάσεως όπως παύσει την παράνομη δικτύωση του ραδιοφωνικού και του τηλεοπτικού σταθμού, με απειλή επιβολής αυστηροτέρων κυρώσεων», ήτοι απαγόρευσε ρητώς την παράλληλη μετάδοση του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού μέσω τηλεοπτικού διαύλου, κάτι που γινόταν κατά κόρον.
 

Πηγή: gazetta.gr