Ποιος είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές που συνελήφθη στο Κουκάκι

Στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι συνελήφθη ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του, οι οποίοι προσήχθησαν βίαια, από την αστυνομία.

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή στα social media ξεκίνησε ένα κύμα συμπαράστασης για τον Δημήτρη Ινδαρές. Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε στην Πάτρα, τον Απρίλιο του 1964. Σπούδασε πολιτική επιστήμη και διεθνείς σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σκηνοθεσία στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη κοντά στους Παντελή Βούλγαρη, Nίκο Περάκη, Φρίντα Λιάππα και Διαγόρα Χρονόπουλο.

Βραβεία για τη σκηνοθετική του δουλειά
Για την ταινία του «Γαμήλια Νάρκη» το 2003 είχε κατακτήσει βραβείο Σεναρίου στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 44ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και Platinum βραβείο για Καλύτερη Κωμωδία στο WorldFest – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χιούστον, το 2004.
Για την ταινία του «Ο Τσαλαπετεινός του Wyoming» κέρδισε βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Βραβείο Ηχου στο 36ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Για την μικρού μήκους ταινία του «Το κυνήγι της πάπιας» κέρδισε το Α’ Βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο 32ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1991.
Οι αναρτήσεις συμπαράστασης στα social media
Από την Τετάρτη που έγιναν γνωστά τα γεγονότα από την κατάληψη στο Κουκάκι, με αναρτήσεις και δηλώσεις καλλιτέχνες συμπαραστέκονται, στον Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του. Ανάμεσά τους ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης και ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος μιλώντας στο «Θέμα 104,6» είπε «τον Δημήτρη τον ξέρω πολλά χρόνια. Ενημερώθηκα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την γυναίκα του για το τι συνέβη και το θεωρώ αδιανόητο αυτό που έγινε» είπε μιλώντας για τον Δημήτρη Ινδαρέ, με τον οποίο συνδέετε με μακροχρόνια φιλία.
Η σύζυγός του με διαβεβαίωσε ότι ο ένας γιος τους, που σπουδάζει στην Πάτρα, είχε γυρίσει πριν από δυο ημέρες στην Αθήνα. Η σύζυγός του, είναι μια γυναίκα ψύχραιμη και με διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με την κατάληψη».

Μάλιστα για αδικαιολόγητη και βίαιη σύλληψη του εξαιρετικού συναδέλφου έκανε λόγο η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ).


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/skinothetis-dimitris-indares-synelifthi-sto-koykaki