Πολύωροι αποκλεισμοί εθνικών δρόμων και τελωνείων από τους αγρότες

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΟ: MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε πολύωρους αποκλεισμούς εθνικών δρόμων και τελωνείων προχωρούν από σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι χθες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, έως ότου αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό και ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση.

Όπως είπε ο επικεφαλής του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, “όλοι οι αγρότες είναι μια γροθιά”. Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica, και “σιγά σιγά κλιμακώνονται τα κλεισίματα στους δρόμους, πρόσθεσε.

Το μπλόκο των Τεμπών θα κλείσει τους δρόμους από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, όπως αποφάσισαν σε συνεδρίασή τους χθες το απόγευμα. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει εκ νέου η συντονιστική επιτροπή. Ωστόσο χθες εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό, εφόσον προχωρήσει σε δημόσια χειρονομία “καλής θέλησης”.

Χθες οι αγρότες στα Μάλγαρα εμφανίστηκαν κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να κάτσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν πρώτα δεν αποσυρθεί το επίμαχο νομοσχέδιο, παρά τη νέα “πρόσκληση” για διάλογο που απηύθυνε ο πρωθυπουργός στους αγρότες, από το βήμα της Βουλής.

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια, με την οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση, “που όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά μας επιτίθεται, εξακοντίζοντας εναντίον μας όχι μόνο συκοφαντίες, βρισιές και χυδαιότητες περί φοροδιαφυγής, αλλά και χημικά”.