Πως έφτασε στα ίχνη των δημοσιογράφων-εκβιαστών η αστυνομία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία σχετικά με τη σύλληψη του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμό .

Υπό στενή παρακολούθηση ήταν την τελευταία εβδομάδα ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης (εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου) καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι ηλικίας 35 και 50 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άντρες βρίσκονταν στο μικροσκόπιο των αρχών επειδή απειλούσαν ότι θα συκοφαντούσαν μια ΔΕΚΟ.  Η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ ήρθε σε επαφή με το τμήμα δίωξης εκβιαστών και την ασφάλεια, απ’ όπου έλαβαν εντολή να συνεχίσουν κανονικά τις επαφές προκειμένου οι αρχές να καταφέρουν να ξεσκεπάσουν την απάτη. Όπως και έγινε.

Οι λεπτομέρειες κανονίστηκαν μέσω τηλεφώνου και στη συνέχεια κατατέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο λογαριασμό ενός εκ των συλληφθέντων. Αμέσως μετά την κατάθεση των χρημάτων, πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες ακολουθούσαν τη συγκεκριμένη πρακτική εδώ και πολλά χρόνια, ενώ εκβίαζαν πολλές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ένα ορνιθοτροφείο.

Συγκεκριμένα, είχαν φτιάξει μια ομάδα για να εκβιάζουν και να παίρνουν διαφημίσεις, ενώ έπαιρναν τηλέφωνο υπεύθυνους ΔΕΚΟ και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ζητούσαν χρήματα για να μην γράψουν κάποια πράγματα ή για να σταματήσουν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα. Το κύκλωμα έχει αποσπάσει αρκετά εκατομμύρια από την αρχή της δράσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει αρκετές μηνύσεις ενώ η ΕΥΠ έχει στη διάθεσή της μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες.

Οι τρεις συλληφθέντες  πλησίαζαν επιχειρηματίες, τραπεζίτες και επικεφαλής εταιρειών ζητώντας χρηματικά ποσά προκειμένου να μη δημοσιεύσουν συγκεκριμένα θέματα που τους αφορούσαν. Δεν αποκλείεται να υπάρχει ένα ευρύτερο κύκλωμα εκβιαστών που βρίσκεται στο χώρο της δημοσιογραφίας και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε επιχειρήσεις και πιστωτικά ιδρύματα.