Πως οι φοιτητές θα πάρουν κωδικούς για την ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο ενημερώνει ότι στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από σήμερα Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 θα ξεκινήσει η ταυτοποίηση των υποψηφίων για τις μετεγγραφές φοιτητών σε αντίστοιχη Σχολή-Τμήμα.

 

Συγκεκριμένα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας όμως διευκρινίζει ότι οι υποφήφιοι φοιτητές πρώτα θα πρέπει να κάνουν ταυτοποίηση στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από αύριο 8 Οκτωβρίου για να τους δοθούν οι κωδικοί για το σύστημα αιτήσεων για τις μετεγγραφές.
 


► Δείτε σχετικά: Αλλού μαθήματα, αλλού εξετάσεις


 

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι αυτοί συμμετείχαν στις Εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α’ και Ομάδας Β’, Μαΐου – Ιουνίου του σχολικού έτους 2013- 2014 και κατέλαβαν θέση εισαγωγής σε Σχολή/Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο διαδικτυακό τόπο solon.it.minedu.gov.gr θα μπορούν οι υποψήφιοι για τις μετεγγραφές φοιτητών που πληρούν τα κριτήρια να κάνουν τις αιτήσεις τους από τις 9 Οκτωβρίου.

 

Στη συνέχεια θα πρέπει να τους επιτραπεί να δημιουργήσουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους. Ο κωδικός αυτός είναι απαραίτητος για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μεταφοράς της θέσης τους.

 

Η ηλεκτρονική διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργίας προσωπικού κωδικού ασφαλείας βρίσκεται στη διεύθυνση http://dde.it.minedu.gov.gr.

 

H διαδικασία που θα πρέπει να ακουλουθήσουν οι αρμόδιοι είναι η εξής:

 

1. Χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας , με τα οποία έχετε πρόσβαση στην Εφαρμογή Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας για την επικαιροποίηση των στοιχείων των Λυκείων της αρμοδιότητάς σας, θα εισέλθετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Σε περίπτωση απώλειάς τους, μπορείτε να στείλετε e-mail στην Υπηρεσία μας, προκειμένου να τους σταλθούν τα στοιχεία αυτά.

 

2. Ακολουθήστε στο μενού το σύνδεσμο “Ταυτοποίηση Υποψηφίου”.

 

3. Πληκτρολογείτε τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων ή/και το Επώνυμο και το Όνομα, που σας έδωσε ο υποψήφιος. Υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης με τα πλήρη ονομαστικά (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Πατήστε στο κουμπί Επεξεργασία για να προχωρήσετε στην φόρμα δημιουργίας προσωπικού κωδικού ασφαλείας του υποψηφίου.

 

4. Σε περίπτωση που ο κωδικός εξετάσεων δεν αντιστοιχεί σε επιτυχόντα Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων , εμφανίζεται σχετικό μήνυμα.

 

5. Προκειμένου να ταυτοποιήσετε τον υποψήφιο, δείτε τα στοιχεία του και συγκρίνετέ τα με αυτά που αναγράφονται στην αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του.

 

6. Σε περίπτωση διαφοράς των ατομικών στοιχείων, ο υποψήφιος θα πρέπει να επανέλθει έχοντας προσκομίσει από το Λύκειο αποφοίτησής του αποδεικτικό απόλυσης, πάνω στο οποίο θα έχει γίνει επισημειωματική πράξη ταύτισης των ατομικών του στοιχείων.

 

7. Στη φόρμα «Δημιουργία Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας», επιτρέψτε στον υποψήφιο να πληκτρολογήσει δύο φορές στα αντίστοιχα πεδία τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας, με όποιο συνδυασμό γραμμάτων/συμβόλων ο ίδιος επιθυμεί, μέχρι 10 χαρακτήρες.

 

Η ηλεκτρονική εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα Λίστας Ταυτοποιημένων Υποψηφίων για μεταφορά της θέσης επιτυχίας τους που ταυτοποιήθηκαν στη Διεύθυνσή σας.

 

Τέλος, σημειώνεται ότι για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του ο υποψήφιος θα πρέπει να ακολουθήσει το σύνδεσμο από την Πέμπτη «http://solon.it.minedu.gov.gr» που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και χρησιμοποιώντας τα προτεινόμενα βήματα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του.