Πώς θα ήταν οι Σφίγγες της Αμφίπολης με τα κεφάλια τους (ΦΩΤΟ)

Αναμφισβήτητα ο τύμβος της Αμφίπολης από την στιγμή που ήρθε στο φως έχει προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και κάθε εύρημα που έρχεται στο φως από την ανασκαφική ομάδα το κάνει ακόμη μεγαλύτερο.

 

Μετά την ανακάλυψη του κεφαλιού της Σφίγγας ο blogger Παναγιώτης Κρουκλίδης εντυπωσιάστηκε θέλησε να «αποκαταστήσει» τα αγάλματα των Σφιγγών όπως θα ήταν με τα κεφάλια και τα φτερά στη θέση τους.

 

Στο προσωπικό του blog από την Ιταλία απεικόνισε με τον δικό του τρόπο και τις δύο Σφίγγες ολόκληρες, βάζοντας ακόμη και τα χρώματα που πιθανότατα κοσμούσαν τα μαλλιά τους.

 

Την ίδια ώρα η μαγεία του μνημείου που ο καθένας θα ήθελε να δει πώς είναι από κοντά έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για τρισδιάστατα βίντεο περιήγησης εντός του τάφου.

 

Το πιο πρόσφατο βίντεο δημιούργησε και ανήρτησε στο YouTube ο χρήστης Νικόλαος Αλεξάνδρου.

 

Με τίτλο «Ο Τάφος της Αμφίπολης» ο χρήστης ξεκινά την περιήγησή του από την είσοδο που κοσμούν οι δύο ακέφαλες σφίγγες και φτάνει έως το εντυπωσιακό ψηφιδωτό με την Αρπαγή της Περσεφόνης.

Εκεί ανοίγει η μαρμάρινη θύρα και εμφανίζεται ένας σκοτεινός θάλαμος, στον οποίο όλοι ανυπομονούν να δουν τι κρύβει στο εσωτερικό του.

 

Με τη φράση «συνεχίζεται…» ο Ν. Αλεξάνδρου «υπόσχεται» να συνεχίσει την περιήγηση με όσα ευρήματα προκύψουν από τον επόμενο θάλαμο.